Obligatorisk utstyr for MMC 70K, 100K og 100M
Dette kapitlet omhandler obligatorisk utstyr for alle distanser lengre enn 42K. Listen over obligatorisk utstyr inneholder også noen tilleggsanbefalinger som er skrevet i blått.
- Alle løpere må ha en sekk som rommer det obligatoriske utstyret under løpet og det er ikke lov til å skifte sekk underveis i løpet
- Smarttelefon
- med mobiltjeneste som virker i Norge
- med nødnumrene som arrangøren har oppgitt lagret (fortrinnsvis på hurtigtaster)
- uten å maskere/skjule eget nummer
- alltid på og tilkoblet mobilnett under løpet, og med lydsignal for meldinger og anrop
- med applikasjonen «Hjelp 113» installert, og med lokaliseringstjeneste slått på
(appen er tilgjengelig for iPhone og Android) - med en karttjeneste installert og GPS-funksjon som viser hvor man er på kartet, eller alternativt kan løperen ha en håndholdt GPS-enhet, for eksempel en sportsklokke med navigasjon. For 100M-distansen er det også påbudt å ha den relevante gpx-filen lastet opp slik at løperen kan bruke GPS til å navigere tilbake til løypa hvis hen skulle komme på avveie. Dette anbefales også (men er ikke påbudt) for løpere i 100K og 70K. Løypene skal være godt merket, men i tåke og dårlig vær med sterkt nedsatt sikt er det fort gjort å ta feil og rote seg bort.
- med nok batterikapasitet til å vare minst til siste frist for tid i mål, inkludert en time samtaletid. Husk å lade telefonen før løpet. Tips: Du kan skru av wi-fi og bluetooth for å spare batteri-levetiden.
- Merk: Løperen må være tilgjengelig på oppgitt mobilnummer 24 timer før, under, og 24 timer etter løpet.
- En lykt (typisk en hodelykt eller lykt festet på kroppen) med tilstrekkelig batterikapasitet til å vare i minimum 6 timer (12 timer for 100M-distansen), med anbefalt minst 200 lumen lysstyrke
- Reservebatteri/powerbank kreves hvis telefon og/eller lykt ikke har tilstrekkelig batterikapasitet
Merk: Det er tillatt å ha reservebatterier og powerbanker i dropbagger (merk at ikke alle distanser nødvendigvis tilbyr dropbag) - Drikkesystem som rommer minst 1 liter drikke
- En matreserve (‘nødrasjon’), minimum 0,5 kJ eller 120 kcal (anbefalt 2 kJ / 480 kcal)
Merk: Det er løperens ansvar å være selvforsynt med mat ut over det som tilbys på matstasjonene, og nødrasjonen skal være i tillegg til dette - Nødteppe (også kalt ‘redningsfolie’)
- Plystrepipe (for bruk i nødsituasjoner)
- En varm langermet trøye (ikke bomull) som reserve mellomlag, anbefalt i ull
- Vindtett jakke med hette
Uværspakke ved dårlige værutsikter ('Cold Weather Kit')
Når det er utsikter til at det kan bli dårlig vær, kan det gå ut melding om tilleggskrav for utstyr. Dette kan omfatte enkelte av eller alle følgende:
- Vanntett jakke med hette
- Benklær – én av følgende:
a) Mulighet til å dekke beina helt, uten krav til at dekket er vind- eller vanntett (for eksempel med langbukse, leggings kombinert med shorts og strøper, en kombinasjon av knebukser og lange strømper eller andre kombinasjoner)
b) Vindtett overtrekksbukse
c) Vanntett overtrekksbukse - Regntette hansker/votter eller vanlige hansker/votter med regnovertrekk
- Lue, pannebånd eller lignende
- Et tredje varmt lag (fleecejakke, dunjakke el.lign.) som kan brukes mellom det andre varme laget og regnjakken.
Et utvalg av utstyret i punktene 11-15 vil bli omtalt som en 'uværspakke' ('cold weather kit' på engelsk). Beskjed om uværspakke blir sendt ut til løperne i dagene før løpet dersom det blir aktuelt.
Utstyrspakke ved varmt vær ('Warm Weather Kit')
Det vil ikke være noen obligatorisk utstyrspakke forbundet med varmt vær. Men på varme dager med mye sol er det viktig at løperen vurderer behovet for drikkekapasitet, solskjerming etc.
Felles regler - 21K/42K - 70K/100K/100M - Andre anbefalinger